Албанска алтернатива: Озбиљно ћемо размислити да Тузи постану део косовског и албанског буџета

Албанска алтернатива, чији је лидер председник Општине Тузи Ник Ђељошај, саопштила је да ће "озбиљно размислити и настојати да Тузи постану део косовског и албанског буџета".

Из Албанске алтернативе су поручили да Влада Дритана Абазовића, у предлогу буџета за 2021. годину није планирала ни цента улагања у општину Тузи, иако им, како су истакли, припада по закону, преносе Вијести.

"Након што је био гост у општини Тузи и датих обећања, Абазовићу треба да се стидите ваших (не)дјела. Наставили сте готово исту праксу у Улцињу, као и у другим општинама гдје живе Албанци", навели су из Албанске алтернативе.

Кажу да ова Влада не испуњава обавезе које су предвиђене законом према општини Тузи, као што је то случај са осталим општинама у Црној Гори.

"Само општина Тузи у државни буџет сваке године плаћа порез преко пола милиона евра. Ови и многи други аргументи доказују да сте Абазовићу дио антиалбанске Владе, и да имате за циљ економску деградацију аутохтоних албанских насеља", рекли су из Албанске алтернативе.

Њима, као аутохтоној албанској заједници, кажу, не преостаје нам ништа друго, него озбиљно "морају размислити и настојати да постану део косовског и албанског буџета".

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво