Читај ми!

Чаба Дер осуђен на доживотни затвор

Чаба Дер осуђен је у Будимпешти на доживотни затвор због два убиства извршена у Будимпешти и Амстердаму, потврдио је "Танјугу" његов београдски адвокат Милан Драча.

У питању су убиство мађарског бизнисмена Ласла В. у Будимпешти и хрватског држављанина Ивана Сердарушића у Амстердаму.

Ово је првостепена пресуда на коју постоји право жалбе, напоменуо је Деров адвокат.

Прво убиство у Будимпешти он је најпре признао па касније повукао признање, док је убиство у Холандији признао.

Што се тиче мађарског бизнисмена, његовој ћерки је недавно помогао са милион форинти јер се сажалио на њену животну ситуацију, каже Деров бранилац.

Дер је ухапшен у Прагу 1. марта 2019. године, а поред Србије која га је тражила због убиства Небојше Марковића, његово изручење су тражиле и Шпанија, Холандија и Мађарска којој је изручен 18. јула те године.

Дер се у Србији терети за убиство Небојше Марковића на Бановом брду 5. јануара 2019. године и суди му се у одсуству, јер је након хапшења у Прагу изручен Мађарској где се теретио за убиство тамошњег бизнисмена.

У Вишем суду у Београду у фебруару је почело суђење за убиство Марковића где се Дер терети за саизвршилаштво са Аленом Циглером, који је на суђењу детаљно изнео одбрану, тврдећи да га је Дер довео у заблуду тражећи од њега само превоз до Суботице, да би онда извршио убиство и увукао да у тешко кривично дело.

Дер је након бекства из Србије ухапшен по потерници у Прагу, почетком марта 2019. године, одакле је изручен Мађарској.

Дерова и Циглерова жртва, Марковић, наводно је убијен случајно.

Према писању медија, њихова мета је заправо био његов шурак Александар Шарац, који је у сред дана упуцан у гаражи Тржног центра "Ушће" на Новом Београду, након чега је, средином октобра 2020, преминуо у болници.

Шарац је испитан раније као сведок у истрази, а за његово убиство осумњичен је Лазар Илић који је недавно ухапшен у Будви, због сумње да је планирао ликвидацију једног мештанина.

Дер и Циглер се терете за кривична дела тешко убиство у саизвршилаштву и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Дер је пре непуне три године изашао из затвора где је робијао због убиства криминалца Бранислава Јелачића 2004. године.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво