Читај ми!

Дарко Елез изручен БиХ, опсадно стање од аеродрома до суда

Дарко Елез који је у децембру прошле године ухапшен у Београду због извршења низа кривичних дела организованог криминала, изручен је вечерас Босни и Херцеговини где ће се против њега водити кривични поступак и суђење.

Изручење Елеза реализовано је на Међународном аеродрому у Сарајеву, а лет је каснио два сата јер му је пре поласка из Србије позлило па је уз медицинску пратњу хеликоптером стигао у главни град БиХ, преноси Кликс.


На аеродрому је ухапшен и пребачен у Суд БиХ где ће бити задржан 24 сата.

Како је данас раније казао његов адвокат Душко Томић, Елезу ће сутра бити одређен једномесечни притвор по захтеву Тужилаштва БиХ.

"Ја сам се договорио са поступајућем тужиоцем Дубравком Чампаром како да одређене ствари убрзамо јер се њему не може судити за акцију 'Лутку' јер га изручују за дјела након потписивања споразума БиХ и Србије, а то је неколико година након тога. Њему се може судити само за два убиства за шта га терети и сумњичи МУП РС-а који је предмет уступио Тужилаштву БиХ", казао је Томић.

Казао је и то да ће Елез највероватније бити у државном затвору у Војковићима.Иначе су данас током изручења на аеродрому, али и дуж целе руте биле успостављене јаке полицијске снаге, међу којима је био велики број специјалаца.

Одлуку о изручењу донело је Посебно одељење Вишег суда у Београду и потврдила министарка правде Србије.

Иначе, Елез има држављанства БиХ и Србије, а према потерници коју је за њим издало Тужилаштво БиХ терети се за два убиства и неколико покушаја убистава на подручју РС и Федерације БиХ.

Елез је ухапшен 21. децембра прошле године у Београду по међународној потерници Интерпола Сарајево. Иначе, има држављанства БиХ и Србије, а према потерници коју је за њим издало Тужилаштво БиХ терети се за два убиства и неколико покушаја убистава.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво