Читај ми!

Иницијатива да "Мајка храброст" Јелена Трикић добије бисту у Бањалуци

Причу о Јелини Трикић из Дрвара пре неколико година чуо је цео регион. Назвали су је "Мајка храброст". Након две операције тумора на мозгу, одлучила је да прекине лечење како би могла да се оствари као мајка. Њен син Никола данас има осам година и живи у Приједору.

Јелена је преминула само мјесец дана послије рођења сина Николе. Савјетовали су јој да се бори за живот и прекине трудноћу. Она је одлучила да прекине терапију и на свијет донесе нови живот.

Никола има осам година, иде у трећи разред, воли да црта, бави се спортом. Одраста уз приче о свој мајци. Поносан је, јер је каже његова мајка – храброст.

"Да је била добра, да ме је чувала 40 дана, да је имала све петице и да је била најбоља из математике", прича Никола шта зна о мајци.

Никола је добио сестру, живе у Приједору али каже да често одлази код баке и деде у Дрвар. Прије двије године Никола је отворио и вртић у Дрвару који носи назив по његовој мајци.

"Добар сам ученик, пролазим са петицама. Ликовно волим, то ми је обиљени предмет", каже Никола.

Отац каже да је Никола немирно и срећно дијете. Да му често прича о мајци и да је окружен пажњом обе породице.

"Јесте, прилично је свјестан за своје године, биће ту још ствари које ће послије сазнати, али зна о чему је ријеч, шта се десило", наводи Горан Дуновић.

Фондација "За живот" из Бањалуке предлаже да испред Клиничког центра буде постављена биста која ће подсећати на храброст Јелене Трикић. 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво