Читај ми!

Ђукановић потписао изгласане законе међу којима је и Закон о слободи вероисповести

Председник Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је на "Твитеру" да је потписао Указе о проглашењу закона које је црногорска скупштина поново изгласала 20. јануара.

Мило Ђукановић је на Твитеру написао да су остале дилеме које је имао и због којих је вратио законе Скупштини на поновно одлучивање.

Истакао је да се нада да су, након потписивања закона и њиховог објављивања у Службеном листу, створени услови за покретање процедуре "од стране било којег субјекта у друштву" за оцену њихове уставности.

"Вјерујем да ће Уставни суд, као једина надлежна инстанца, дати одговор на ово питање на независан и професионалан начин", написао је Ђукановић.

Црногорска скупштина је на седници 20. јануара поново усвојила измене и допуне Закона о слободи вероисповести, гласовима 41 посланика власти.

Поново су усвојене и измене и допуне Закона о кредитним институцијама, измене Закона о санацији кредитних институција и измене и допуне Закона о фискализацији и промету производа и услуга.

Парламент је поново усвојио и измене Закона о раду, измене и допуне Закона о државним службеницима и намештеницима и допуне Закона о здравственој заштити.

Закони су првобитно изгласани у Скупштини на седници 29. децембра, али их је председник Ђукановић тада вратио Парламенту на поновно одлучивање.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво