Читај ми!

БиХ, грађани због миграната спремају ноћне страже

Због све учесталијих напада миграната у БиХ, грађани поручују да је очигледно једина опција да организују ноћне страже, преноси Дневни аваз.

Три повређене особе, двојица полицајаца и један запослени у Међународној организацији за миграције, епилог су хаоса који се догодио у мигрантском кампу у Блажују код Сарајева, у којем је учествовало 2.000 миграната.

Због све учесталијих напада миграната, грађани поручују да је очигледно једина опција да организују ноћне страже, преноси Дневни аваз.

Армин Кржалић, професор на Факултету за сигурносне студије у Сарајеву и челник Центра за сигурносне студије, рекао је за да је од почетка мигрантске кризе указивао на погрешан приступ управљања миграцијама у БиХ.

"Није добар заједнички боравак људи из различитих профила и подручја на једном мјесту. Овај се проблем мора ријешити. Мигранти јесу одговорни за ово што се десило, али шта је држава урадила да не дође до тога", рекао је Кржалић.

Мустафа Ружнић, премијер Унско-санког кантона, који је највише погођен мигрантском кризом, упутио је јуче писмо институцијама БиХ у којем позива да се заједничким снагама предузму конкретни кораци у успостављању јаке државне координације у управљању мигрантском кризом.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво