Читај ми!

Софија упутила протестну ноту због паљења заставе у Северној Македонији

Бугарски амбасадор у Скопљу Ангел Ангелов упутио је оштру вербалну ноту Министарству спољних послова Северне Македоније након добијене информације да је запаљена бугарска застава на Вевчанском карневалу, преноси портал а1он.

Ту информацију на свом фејсбук профилу је објавила и бугарска министарка спољних послова Екатерина Захариева.

"Након информације о запаљеној бугарској застави у селу Вевчани у Северној Македонији поручила сам бугарском амбасадору у Скопљу да властима Републике Северне Македоније искаже наше снажне неслагање са овим вандалским чином. Амбасадор Ангелов већ је упутио оштар вербални демарш у Министарству спољних послова РСМ", написала је Захариева на фејсбуку.

Пендаровски: Паљење бугарске заставе је недопустиво 

Реаговао је и председник Северне Македоније Стево Пендаровски и осудио паљење бугарске заставе на Вевчанском карневалу у тој земљи.

Паљење заставе Републике Бугарске током карневала у Вевчанима је недопустиво и за осуду. Међу суседима је неопходна изградња поверења, разумевања и поштовања", поручио је Пендаровски на Твитеру.

Иначе односи између Скопља и Софије додатно су затегнути након што је Бугарска блокирала почетак приступних преговора Северне Македоније са ЕУ.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво