Читај ми!

Кривокапић неће у "мајбах", враћа га тајној служби

Луксузни мерцедес "мајбах", који је користио бивши премијер Црне Горе Душко Марковић, неће возити његовог наследника Здравка Кривокапића, већ ће бити враћен стварном власнику а то је, како се испоставило, Агенција за националну безбедност.

Тако ће овај аутомобил који је, по проценама, коштао више од пола милиона евра, користити АНБ или ће, што је вероватније, а и раније је најављено из Владе – бити продат.

Одлука о враћању уследила је након што је нови шеф АНБ-а Дејан Вукшић затражио од Владе информацију где су возила, која је Управа полиције прибавила за потребе бившег премијера.

У одговору који је Телевизији Вијести достављен из Генералног секретаријата Владе, наводи се и да су осим "мајбаха", за Марковићеве потребе била набављена још два аутомобила.

"Оно што је Влади познато у вези са тим захтевом јесте то да је бивши премијер Душко Марковић користио возило марке мајбах, које се сада налази у паркинг гаражи зграде Владе и још два возила марке голф и пасат, који нијесу на евиденцији возила које користи Влада, већ се по сазнању Генералног Секретеријата Владе налазе на располагању Управи полиције. Возило мајбах биће у складу са захтјевом враћено власнику АНБ-у. То возило неће користити премијер Кривокапић. Њему је на располагање стављено друго возило", саопштено је Телевизији Вијести из Генералног секретаријата Владе.

Други "мајбах" користи председник Црне Горе Мило Ђукановић, чијем се возном парку претходних дана придужило још најмање једно возило и то оно које користи његов нови саветник за одбрану и безбедност - донедавни директор Управе полиције Веселин Вељовић, који је, рекло би се, емотивно везан за његов 15 година стар службени ауди.

Из Управе полиције су Телевизији Вијести званично одговорили да је Вељовић као директор користио "ауди А6", а након што је поднио оставку, Управа полиције је возило раздужила Управи за имовину. Но, Вељовићев аутомобил није дуго био паркиран. У кратком року, Управа за имовину је, наводе саговорници Телевизије Вијести, возило дала Председништву.

А док се возила враћају онима којима емотивно или на папиру припадају, кључно питање је - од ког новца је бивши директор АНБ-а Дејан Перуничић купио "мајбах" вредан више од пола милиона, због чега до данас јавност није знала да је возило у власништву Агенције као и да ли је то једино скупоцено возило које је претходних година купила тајна служба, пишу Вијести.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво