Читај ми!

Станивуковић: Србија је мајка, а Косово и Метохија део Србије

Изабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је у интервјуу за сарајевску Фејс ТВ да је његова земља Република Српска, а не скраћено "РС", како тај ентитет називају у Федерацији БиХ, и да је Србија "мајка", а Косово и Метохија део Србије.

Драшко Станивуковић је на питање новинара, који Републику Српску назива "РС", сме ли да каже "Република Косово" када већ говори Република Српска, одговорио да не може јер је реч о делу територије Србије, чију самопроглашену независност нико у БиХ није признао.

На опаску да не сме да критикује СПЦ, Станивуковић је упитао зашто би уопште критиковао Цркву. "СПЦ је моја црква, моја вера, зашто бих је критиковао? СПЦ је очувала мој народ, оснажила га духовно, одржала саборност мог народа кроз векове...", рекао је Станивуковић.

Приметио је да је у Сарајеву окарактерисан као четник и националиста само зато што је био у Црној Гори и подржао литије које су се тамо одржавале због спорног Закона о слободи вероисповести.

У Сарајеву, каже, постоји жеља да се одређена дешавања ставе у један оквир, а он мисли да је тај оквир узак.

"Волим да дођем у Сарајево, волим да одем у Загреб, али обожавам да одем у Београд", рекао је Станивуковић.

Дужност му је, како је истакао, да се бори за свој народ, али да поштује све друге нације и мањине, не прави разлике и жели да сви овде живимо боље.

"Ја сам заговорник идеја економског патриотизма које ће у наредном периоду бити у фокусу наших акција", рекао је Станивуковић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво