Читај ми!

Абазовић: Договорен концепт, експертска влада до 8. новембра

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић је рекао да би мандатар за састав црногорске владе ускоро требало да саопшти имена кандидата за министарске функције.

На данашњем састанку мандатара Здравка Кривокапића са представницима коалиција "За будућност Црне Горе", "Мир је наша нација" и "Црно на бијело", договорен је концепт експертске владе, рекао је лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Абазовић је после састанка навео да би мандатар ускоро требало да саопшти имена кандидата за министарске функције и да до 8. новембра изнесе свој план.

"Одличан састанак, сви смо задовољни. Мандатар је добио потврду свих да саопшти имена свога тима и на три коалиције је да га подрже", казао је Абазовић, додавши да нису позната сва имена кандидата.

"Мислим да је преовладао концепт експертске владе за коју смо се залагали. Очекујемо да тамо не буде политичара, и то је то. Мислим да ћемо имати један нови модел, али ево да сачекамо. Имали смо високи степен сагласности, што ћете видјети и у заједничком саопштењу", рекао је Абазовић. 

Када је у питању подела ресора, Абазовић је рекао да су "сада све ингеренције ставили на мандатара да он одреди".

"Прихваћен је концепт који је најважнија ствар за оно што смо се борили. Цијело вријеме смо говорили грађанима да експертска влада треба да се састави, да је Црна Гора у тешкој економској и социјалној ситуацији, са здравственом ситуацијом која се компликује, да што прије треба да имамо владу… морамо да кренемо да радимо, и то је то", истакао је Абазовић.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво