Читај ми!

И Заев за смену због афере "фризерски салон"

Македонски премијер Зоран Заев прихватио је у уторак увече захтев за смену Лидије Димове, пошто је нешто мање од 300.000 евра из бесповратних средстава ЕУ за образовање завршило на рачуну фирме која води фризерски салон у Скопљу.

Смену Димове затражио је заменик премијера задужен за борбу против корупције Љупчо Николовски, након што је скопски портал "А1он" објавио да су средства за промоцију дигиталне писмености међу младима завршила на рачуну фирме која води фризерски салон.

Истрагу о овом случају покренули су полиција и Европска комисија.

Димова је, међутим, одлучно одбацила оптужбе тврдећи да је мета лажних медијских написа, те да због овог случаја нема намеру да поднесе оставку на место шефице Националне агенције за европске образовне програме.

Одбацила је и оптужбе да је под њеним вођством агенција купила два аутомобила за око 90.000 евра, наводећи да возила "нису купљена, него узета на лизинг".

Македонски медији наводе и да је власник фризерског салона од стручњака ангажованих за овај пројекат, затражио да му врате новац.

Шефица агенције је, такође, рекла да су напади на њу почели након што је у јавност изнела податке о ранијим злоупотребама у тој агенцији у износу од 2,2 милиона евра.

Те неправилности, како су раније објавили медији у Северној Македонији, укључују и 83.000 евра за дресирање "липицанера и магараца".

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво