Читај ми!

Ухапшено осам Срба из Негославаца за злочин на Овчари

На подручју Вуковарско-сремске жупаније полиција приводи осумњичене за ратни злочин над Хрватима на Овчари 1991. године, пренела је Хина.

Локални српски медији у Вуковару објавили су раније данас да су ухапшени мештани Негославаца, у чије је куће полиција упала у јутарњим сатима.

Начелник те општине Душан Јецков изјавио је за Радио Борово да је полиција у Осијек привела осам мештана Негославаца и да се углавном ради о људима који су у ратно време били запослени у "Вупику".

Негославци су чисто српско село, крај Вуковара.

Портпаролка МУП-а Марина Мандић је агенцији потврдила да полиција спроводи завршне радње криминалистичког истраживања тог, како је навела, ратног злочина из "домовинског рата", којим је обухваћено више особа.

"Полицијски службеници Радне групе директората полиције за истраживање ратних злочина, у сарадњи са полицијским управама осјечко-барањском, вуковарско-сремском и Жупанијским државним тужилаштвом у Осијеку, на подручју Вуковарско-сремске жупаније спроводе завршне радње криминалистичког истраживање у вези с почињењем ратног злочина из новембра 1991. године на Овчари", рекла је она.

Додала је да је у том случају обухваћено више особа са подручја Вуковарско-сремске жупаније.

У МУП-у кажу да ће више информација "јавности моћи дати по довршетку свих радњи".

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво