Читај ми!

Додик: Важно је да Трамп сазна да у САД постоји погрешна перцепција о Србима

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да путем писама покушава да америчком председнику Доналду Трампу или његовим најближим сарадницима приближи виђења и ставове Републике Српске.

Милорад Додик је рекао да је важно да се обраћа америчком председнику Доналду Трампу како би га обавестио о виђењима важних питања из угла Републике Српске. 

Говорећи о писмима које је упутио Трампу у неколико наврата, Додик у интервју за МИС телевизију, који преноси РТРС, истакао да путем писама покушава америчком председнику или његовим најближим сарадницима да приближи виђења и ставове Српске.

"Важно је да се директно обраћам америчком предсједнику и да га обавијестим о неким важним питањима, јер постоји погрешна перцепција коју су наметнули муслимани, путем својих удружења у Америци, клевећући и сатанизујући Србе", рекао је Додик у интервју за МИС телевизију.

Каже да је његова подршка Трампу базирана на чињеници што је председник САД у више наврата говорио да је његова политика – "политика немешања у унутрашња питања других земаља".

"Америка није одустала од уплитања, али то је због тога што сам Трамп још увијек није успио да наметне своју политику на унутрашњем плану из одређених разлога, између осталог, и због 'дубоке државе'", рекао је Додик.

Када је реч о изборима у САД, рекао је да не жели да се меша и сугерише Србима у Америци за кога да гласају, али да је јасно да би Србима и Српској, како је навео, одговарала позиција у којој Трамп остаје председник.

Говорећи о приступању БиХ иницијативи "мали Шенген", српски члан Председништва верује да ће БиХ у наредних 30 до 60 дана постати део те иницијативе.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво