Амфилохије: Не претите да ћете рушити и одлазити у шуме, сви рушитељи су отишли у неповрат

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је онима који су до сада владали да не прете да ће да руше и одлазе у шуме, јер су сви рушитељи отишли унеповрат.

Амфилохије се помолио "да им Бог врати разум", те поновио да неће одустати да буде обновљена светиња на Ловћену и да буде изграђен храм Свете Тројице изнад Цетињског манастира, преносе Вијести.

"Црква Божја је страдала кроз вјекове, страда и данас. Сами знате какво је гоњење цркве било у оно време, када су владали безбожници, који су рушили и одгонили народ од цркве", рекао је Амфилохије.

Мило Ђукановић је поручио пре неки дан да неће поднети оставку на место председника Црне Горе као и да нема разлога да у тој држави не дође до промене власти.

"За Црну Гору ћемо се борити не само у парламенту него и у шуми ако буде требало", казао је Ђукановић, пренеле су подгоричке Вијести.

Амфилохије је то оценио као "безумље".  

"С једне стране то сведочи да је у њиховој свести присутно да без цркве, Христове, православне цркве нема опстанка овој држави, овом народу. Само што нису схватили да треба да се врате тој цркви, Божјој, правој истинској, да би могли да наставе оно дело које су овде обављали сви свети Божји људи од Светог Јована Владимира, редом преко Војислављевића, Немањића, Балшића, преко Црнојевића, Петровића све до наших времана. Тим путем су ходили, припадали су Цркви Божјој, светој апостолској коју ми исповедамо и зато су остали вјерни Христови сведоци, неуништиви", поручио је Амфилохије на слави Манастира Подластва код Будве.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво