Портпарол ДПС-а оптужује Србију и Дачића

Портпарол Демократске партије социјалиста Милош Николић изнео је низ оптужби на рачун званичног Београда и шефа српске дипломатије Ивице Дачића, тврдећи да се Србија умешала у изборни процес у Црној Гори, што је, како тврди Николић, "признао" и лидер грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

У саопштењу за јавност Николић је рекао да само "политички неупућене и необавештене особе у нашем региону могу да изненаде изјаве одлазећег министра спољних послова Србије Ивице Дачића".

Према Николићевим речима  "након година претварања и неуспелог симулирања проевропског политичког опређељења, Дачић се коначно нашао у свом природном окружењу и вратио на фабричка подешавања".

Дачићу, како наводи Николић у саопштењу објављеном на сајту ДПС-а, ''није дуго требало да се присети омиљених метода вођења империјалистичке политике, под изговором бриге за судбину Срба у региону".

Портпарол ДПС-а у саопштењу наводи да "како је деведесетих заједно са Слободаном Милошевићем бринуо о Србима у Хрватској и БиХ, тако и данас, по истој матрици, ту бригу усмерава ка наводно угроженим Србима у Црној Гори". 

"Та 'брига' се неславно завршила погибијом на хиљаде цивила и прогоном Срба из Хрватске, Босне и са Kосова. То да се Србија меша у политички живот Црне Горе признао је и 'албански четник' (како га од милоште називају српски медији) Дритан Абазовић, који је отворено саопштио да је држава Србија помагала опозицији у овом изборном процесу", наводи у саопштењу портпарол ДПС-а.

Уколико Дачићу, како даље каже Николић, то није довољан доказ о мешању, "нека само погледа српске државне медије, таблоиде и политичке емисије који месецима сатанизују Црну Гору".

Функционер ДПС-а наводи да није на одмет да проанализира и трошење уплата из буџета Србије за, како они кажу: "потребе јачања идентитета Срба у Црној Гори". 

"Уосталом, о његовом личном мешању, говори и претња да грађанима пореклом из Црне Горе који живе у Србији, који подржавају политику званичне Подгорице, треба одузети српско држављанство?! Црна Гора никада неће бити део ни 'албанског', ни 'српског света', већ само европског, којем од 2006. одлучно стреми", поручује портпарол Демократске партије социјалиста Милош Николић. 

Мултиетнички, мултиеврски склад и европске вредности су једини "свет" којем Црна Гора припада и којем ће припадати, упркос свим покушајима тренутне српске власти и њених ментора да је спријеце на том путу", тврди функционер ДПС-а у саопштењу.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво