Читај ми!

Мандић и Кнежевић позвали на прекид славља

Лидери Демократског фронта, члана народне коалиције "За будућност Црне Горе", Андрија Мандић и Милан Кнежевић, позвали су грађане, који их подржавају, да прекину са окупљањима и слављима изборне победе.

Андрија Мандић и Милан Кнежевић су на ванредној конференцији за новинаре поручили да имају сасвим поуздане информације да представници супротстављеног табора припремају низ акција којима желе да онемогуће формирање нове власти.

"Оно што смо миром добили у миру треба да чувамо и да једни другима пружимо руку", рекао је Мандић.

Коалиција "За будућност Црне Горе" није желела, рекао је, да отима ништа ни Бошњацима, ни Албанцима, ни Хрватима.

Затражио је разумевање за то што је, како је рекао, омладина те коалиције синоћ прослављала победу након толико времена понижавања.

"Нека нико не замери и нека сви имају разумевања, као што смо ми имали разумевање када су други славили", рекао је Мандић.

Истакавши оданост и привржености историјској победи, Мандић је позвао присталице коалиције "За будућност Црне Горе" да заврше са слављима.

"Имамо информације да они који су незадовољни изборним резултатом имају читав низ провокације, имају наше мајице, набавили су и мантије да глуме свештенство како би инсценирали сукобе и тако променили већинско опредељење грађана", рекао је Мандић.

Подсетио је да је у Будви отказано за вечерас планирано славље.

Мандић је поруку послао онима, који су, како је рекао, поражени да нова власт грађанима неће радити оно што је радила досадашња.

"Процес смењивости омогућио је смену и нове власти. Када се једном освоји слобода, ту слободу нико не може обуздати, нити се појединац може издићи из колектива, већ мора да буде слуга народа као у свакој демократској заједници", поручио је Мандић.

Кнежевић: Победа чиста као суза

Кнежевић је у обраћању новинарима подсетио да се на протеклим парламентарним изборима ништа није десило од онога што су најављивали Марковић, Вељовић, Катнић.

"Црна Гора је ту где јесте, нисмо однели наше манастире нити угрозили независност земље", рекао је Кнежевић.

Ако би се, рекао је, тражили највећи добитници ових избора, онда су то гласачи ДПС-а, јер ће тек да схвате да је и њима свануло и да више нису заробљени у једном политичком кавезу.

"Црна Гора није доведена у питање, непланирамо повратке у средњи век, клерикализам и теократију...", рекао је Кнежевић и додао да је важно да се заједнички крене напред у изградњу Црне Горе засноване на економском просперитету и помирењу.

Поручио је да је неопходно да сви грађани схвате да било какво славље и било какав покушај нарушавања међунационалног склада и верског суживота представља само помоћ ДПС-у.

"Постоји један број убачених елемената од АНБ да кроз већ виђене наративе и сценарије шире мржњу и изазивају инциденте", рекао је Кнежевић.

Апеловао је и на Цркву да заврши са окупљањима и јавним слављима да, како је рекао, не би била у питање доведена победа која је "чиста као суза".

На питање да ли ће Црна Гора остати у НАТО-у, Кнежевић је реко да је то геополитичка реалност, коју ће они поштовати.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво