Италијани отказују летовања у Хрватској

Ограничење које је Италија увела за све који се враћају из Хрватске, Грчке, Малте и Шпаније већ је довело до отказивања доласка италијанских туриста у Хрватску.

Вест да треба да докажу да су у последња 72 сата тестирани и да су били негативни, а ако то не могу, морају се обавезати да ће се тестирати током 48 сати изазвала је забринутост међу италијанским туристима који отказују свој долазак у Хрватску, преноси портал Индекс.

"То је одлука која је донета у среду, тако да већ бележимо отказивања самих резервација", казао је директор кампа Масимо Пиути за Нову ТВ.

"Цело јутро примамо позиве италијанских туриста којима је жао због ове одлуке. Међутим, показују и даље интерес за Хрватску и желе доћи у Хрватску", каже Вивиана Вукелић, директорка Представништва Хрватске туристичке заједнице у Италији.

А онима који су већ ту одлука њихове владе није јасна.

Летовање се преко ноћи закомпликовало за италијанске туристе који одмарају у Хрватској, а којих је тренутно око 46.000.

"Чуди ме јер мислим да имамо превише случајева у Италији. Не знам сада тачно како је у Хрватској, али мислим да сте имали релативно мало случајева у односу на Италију", рекла је једна Италијанка за Нову ТВ.

Борис Жгомба, председник Удружења путницких агенција при ХГК, говори како му није јасно зашто је Италија повукла овакав потез.

У Истри и на Кварнеру тренутно се одмара око 30.000 италијанских туриста, што су две трећине њиховог укупног броја у земљи.

Начелник Стожера цивилне заштите Истарске жупаније Дино Козлевац рекао је да га та одлука лично жалости.

"Мислим да нисмо тако лоши у епидемиолошком смислу, поготово они знају које су регије у Хрватској више подложне, које су мање. Истра је потпуно сигурна регија за њих, и Приморско-горанска и већи део целог приобаља. Према томе нас жалости зато што ће то компликовати целу ситуацију око туризма и дефинитивно није добра", рекао је Козлевац  у ХРТ-овој емисији Регионални дневник, додавши да се не може отети утиску да постоје још неки разлози за ту одлуку.

"Претпостављам да су то туристички. Хрватска је хит ове сезоне, туризма је ту пуно, паралелно се боримо с вирусом, успешно, мање успешно, успешно. Према томе, вероватно ће и ту бити понеки разлог", рекао је Козлевац.

 

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво