Помпео у Словенији, потписана заједничка декларација о безбедности 5Г мреже

Амерички државни секретар Мајк Помпео посетио је Словенију у оквиру мини-европске турнеје и том приликом поновио да се плима окреће против Kомунистичке партије Кине, која покушава да контролише људе и друге економије, док је словеначки премијер Јанез Јанша рекао да се његова земља без САД не би ослободила комунистичког режима.

Мајк Помпео је на конференцији за новинаре, након потписивања зеједниичке декларације о безбедности 5Г мреже, рекао да лидери у Европи и широм света доносе суверене одлуке како би заштитили слободе својих грађана, као и да људи желе да живе у слободи без обзира на то да ли су у Белорусији, Либану, Хонгконгу или негде другде, преноси СТА.

"Знам да се Словенија поноси тиме што је лидер у науци и технологији, а кад постанете чиста држава 5Г, као што то данас радите, учврстићете ту позицију. Плима се окреће против Комунистичке партије Кине и њених напора да ограничи слободу за све нас", рекао је Помпео.

Словеначки премијер Јанез Јанша говорио је о прошлости Словеније као чланице бивше Југославије, истакавши да је та земља пре свега 32 године била део "тоталитарног режима".

"Вила у којој се сада налазимо користила је елита комуниста, док су неки од нас били у затворима комунистичког режима. Данас, Словенија је слободна земља", рекао је Јанша алудирајући на то да су он и још три особе ухапшени почетком 90-их што је покренуло протесте уочи одвајања Словеније од СФРЈ.

Истовремено, он је захвалио САД јер су у претходном веку два пута дошли у Европу најпре да би помогли у борби против нацизма, а затим и у "ослобађању од тираније комунизма".

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво