Због сумњивог порекла албанском бизнисмену заплењена телевизија, аутомобили, акције

На захтев Специјалног тужилаштва за борбу против корупције (СПАК), албанска полиција запленила је имовину Или Ндрокиju, председнику Ора радио и телевизије.

Или Ндрокија је полиција зауставила ујутро 3. августа. Његови адвокати тврде да га је полиција зауставила да би могла да му заплени возило.

Према СПАК-у, постоји основана сумња да је Ндроки, познат и као Џемал Пасмациу, био умешан у криминалне активности у Турској, Италији и Албанији, и да је његово богатство стечено криминалном активношћу.

СПАК наводи да је Ндроки, под именом Џемал Пасмациу, два пута хапшен.

Ухапшен је у септембру 1998. године у Истанбулу због поседовања 30,5 килограма хероина. Канцеларија Интерпола у Тирани је потврдила да су Или Бахри Ндроки и Џемал Пасмациу, који су ухапшени у Турској, једна особа.

Поред тога, налог за његово хапшење због трговине дрогом расписало је миланско тужилаштво 2006. године. Ухапшен је 17. фебруара 2015. године.

СПАК је запленио неколико возила, станове у Тирани и Драчу, неколико имања, као и Ндрокијеве акције у великом броју компанија, укључујући РТВ Ора. Предузећа ће наставити своју уобичајену активност, али њима ће управљати Агенција за управљање одузетом имовином (ААПСК).

Ндрокијеви адвокати сматрали су да је хапшење "политички мотивисан напад" због тужбе Ндрокија против политичара Велиаја. Навели су да ће се Ндроки жалити на заплену Специјалном жалбеном суду за борбу против корупције.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво