Комшић Косово назвао државом

Хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да је, упркос томе што се Милорад Додик противи признању Косова, то готова прича и назвао је јужну српску покрајину државом.

Жељко Комшић је то рекао у интервјуу немачком Дојче велеу одговарајући на питање да ли се БиХ спрема да призна Косово.

"Не постоји та врста сагласности на нивоу Председништва, то није непозната ствар. Господин Додик се томе оштро противи, мада - ако ћете бити реални и прагматични - Косово је држава. Готово. То је крај приче. Још се само чека да Београд ту чињеницу прихвати, призна и онда ће ствари бити лакше", рекао је Комшић.

Комшић је оценио да су протести организовани у Београду због могућег увођења полицијског сата убрзо показали да немају везе са пандемијом већ са Косовом.

"Све оно што смо видели на снимцима који долазе из Београда указује на то да постоји чак једна организована политичка структура, која је причом о корони сакрила њихове праве циљеве а то је да се онемогући постизање договора између Београда и Приштине. По мом мишљењу то је у интересу екстремним десничарима и фашистима у Србији и њиховим међународним покровитељима, који се налазе на истоку Европе", оценио је Комшић.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво