Пленковић добио мандат за састављање нове Владе Хрватске, одбио да се рукује са Милановићем

Председник Хрватске састао се председником ХДЗ-а Андрејом Пленковићем, који је донео потписе подршке 76 посланика Хрватског сабора за формирање нове владе. Пленковић је приликом сусрета са Милановићем одбио да се рукује због епидемије коронавируса.

Председник ХДЗ-а Андреј Пленковић донео је 76 потписа парламентарне подршке, од чега је 66 са листе ХДЗ-а, док је осам потписа посланика националних мањина и по један потпис подршке посланика ХНС-а и Реформиста.

Председник Хрватске је Пленковићу пожелео све најбоље и на конференцији за новинаре после састанка рекао да је Пленковић потврдио да има подршку 76 посланика Сабора. 

"Одлуку о додели мандата сам уручио господину Пленковићу. Донео је потписе и резутати су јасни, желим му све најбоље. Број потписа је 76", рекао је председник Хрватске Зоран Милановић. 

Андреј Пленковић је након састанка захвалио Милановићу на повереном мандату и рекао да ће конститутивна седница Хрватског сабора бити одржана 22. јула, а да ће имена министара бити позната након састанака у оквиру странке.

"Следом резултата избора  за Хрватски сабор који су одржани 5. јула, желим захвалити свим суграђанима који су учествовали на изборима, посебно онима који су дали поверење ХДЗ-у и нашим партнерима, с којима смо остварили парламентарну већину", рекао је Андреј Пленковић. 

На почетку састанка, Милановић је Пленковићу пружио руку, али је Пленковић одбио да се рукује уз оправдање да се придржава мера против ширења заразе коронавирусом. 

Зоран Милановић је пре састанка са Пленковићем примио чланове Државног изборног поверенства, који су му уручили и представили коначне резултате парламентарних избора одржаних 5. јула

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво