Црногорска полиција: Ухапшен припадник МУП-a Србије

Црногорска полиција ухапсила је М. З. (55), због сумње да је позивао на насилну промену уставног уређења Црне Горе, објавила је Управа полиције на "Твитеру".

"Ухапшена особа која је позивала на насилну промену уставног уређења Црне Горе. Осумњичени је запослен у МУП-у Републике Србије и има двојно држављанство", наводе из полиције.

Истичу да ће црногорска полиција упутити захтев Министарству унутрашњих послова Црне Горе за одузимање црногорског држављанства тој особи.

Ово кривично дело је М. З., како се сумња, извршио тако што је на једној друштвеној мрежи поставио објаву са насловом "Листа задатака" у којој је, како се наводи, у намери да угрози уставно уређење или безбедност Црне Горе, позивао и подстицао да се силом промени њено уставно уређење, те да се свргну највиши државни органи или њихови представници, преноси РТЦГ.

"М. З. је по налогу надлежног тужиоца лишен слободе, те ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу. Осим тога, Управа полиције ће упутити захтев Министарству унутрашњих послова за одузимање црногорског држављанства овом лицу будући да има двојно држављанство", наводе из полиције.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво