Измењена оптужница против Санадера и ХДЗ-а у случају "Фими медиа"

Измењеном оптужницом случају "Фими медиа", како преноси "Хина", Уред за борбу против корупције и организованог криминала терети некадашњег премијера Иву Санадера да је себи прибавио 15,2 милиона куна, док се ХДЗ терети за прибављање неприпадајуће имовинске користи од 24,2 милиона куна.

 Уред за борбу против корупције и организоваог криминала (УСКОК) изменио је оптужницу против некадашњег премијера Иве Санадера и ХДЗ-а у случају "Фими медиа", а након финансијско-књиговодственог вештачења.

Како наводи Хина, УСКОК измењеном оптужницом терети Санадера да је себи прибавио 15,2 милиона куна, док се ХДЗ терети за прибављање неприпадајуће имовинске користи од 24,2 милиона куна.

Тужилаштво је тражило да се наведени износи одузму Санадеру и ХДЗ-у, а с обзиром да оптужени треба да се изјасне о изменама у оптужници, суђење је одложено за 17. јули.

Поновљено суђење за извлачење новца из државних институција и фирми преко маркетиншке агенције "Фими медиа", у случају који је постао синоним корупције у хрватској политици, формално је кренуо испочетка крајем јануара.

Последњих месеци расправе нису одржане због епидемије коронавируса и земљотреса који је погодио Загреб.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво