Истрага унутар полиције због снимака из Будве

Унутрашња контрола црногорског Министарства унутрашњих послова проверава поступање службеника Управе полиције 24. јуна у Будви.

Министарство унутрашњих послова сугерише да је у одређеним случајевима током полицијске интервенције 24. јуна у Будви дошло до незаконитог прекорачења овлашћења полицијских службеника.

"Одјељење за унутрашњу контролу полиције је формирало предмете у односу на случајеве интервенције полицијских службеника 24. јуна у Будви, у вези којих су, путем електронских и других медија, објављени снимци догађаја на основу којих се указује на сумњу да је у одређеним случајевима дошло до незаконите употребе принуде или прекорачења овлашћења полицијских службеника према појединим лицима", пише у одговору МУП-а достављеним Вијестима.

Вишенедељне политичке тензије због смене власти у Будви ескалирале су тог дана када је полиција у неколико наврата интеревенисала према грађанима и одборницима Демократа, Демократског фронта, Социјалистичке народне партије, преносе Вијести.

Инициденти забележени камером 

У медијима је објављено неколико снимака у којима се види прекомерна употреба силе полиције нарочито према Будванима Ђорђу Ђурашевићу и Предрагу Радетићу.

Током полицијске интервенције Ђурашевић је повређен, а на снимцима се види како му прилази инспектор, а потом га чупа, вуче и гура на паркирани аутомобил. Током дана полиција је на неколико локација бацила сузавце, а онда су патроле кружиле градом и приводиле појединце...

Вијести наводе да се на једном од снимака види како полицајци шутирају мушкарца који није пружао отпор и који је подигнутих руку сачекао полицајце који су трчали ка њему и оборили га на земљу...

Службеници те институције слично су поступили и у једном будванском кафићу, гђе су такође шутирали једног госта обореног на под...

Пет дана након инцидената у Будви, министар МУП-а Мевлудин Нухоџић најавио је да ће се поједини случајеви интервенције полиције преиспитати.

"Полицијски службеници ће, уколико се утврди да су прекорачили овлашћења, бити процесуирани у складу са процедуром", казао је Нухоџић.

Опозиција је након дешавања у Будви тражила његову и оставку директора полиције Веселина Вељовића. 

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво