Бачен сузавац у Будви, приведени Царевић и Радовић

Полиција је у Будви током поподнева употребила сузавац, након што је грађанима који су опколили станицу полиције издато упозорење да се разиђу. Из Управе полиције Црне Горе саопштено је да је ухапшено 17 особа.

Ухапшени су разрешени председник Општине Марко Царевић, разрешени председник Скупштине Општине Крсто Радовић и одборници Демократског фронта Ђорђије Вујовић и Ђорђе Прибиловић, као и одборник СНП Kрсто Рађеновић, преносе Вијести.

Из Управе полиције Црне Горе је саопштено да је због учествовања у инцидентима у Будви ухапшено 17 особа. 

Тензије у будванској општини због својеврсног "двовлашћа" су настављене јутрос, када је приватно обезбеђење, за које се не зна ко га је ангажовао, изгурало смењеног градоначелника Марка Царевића, а улазак у зграду није дозвољен ни Крсту Радовићу. 

Испред зграде Општине Будва јутрос је повређен један младић, због чега су окупљени грађани каменицама гађали полицију

Током поподнева, грађани су блокирали све улазе у зграду, а на службеном паркингу са окупљенима је био разрешени председник Општине Марко Царевић.

Грађани су чекали да из зграде Општине изађу Владимир Булатовић и Снежана Kуч, које је нова већина у локалном парламенту изабрала за вршиоце дужности председника Општине и Скупштине Општине.

Припадници специјалних јединица дошли су претходно на службени паркинг Општине Будва, након што су се грађани окупили јер се примицао крај радног времена.

Окупљени су Булатовића по изласку из зграде гађали јајима, а полиција га је брзо спровела у станицу.

Полиција је тада ставила гас маске, а командир станице упозорио је окупљене да имају два минута да се разиђу. Припадници Посебне јединице су испред станице полиције.

Грађани су блокирали пут тако што су легли на коловоз и оборили контејнере, a oкупљени су јајима гађали аутомобил у којем је био Булатовић.

Припадник Специјалне јединице полиције рекао је репортеру Вијести да их окупљени гађају каменицама и да није сигурно да се остане. Испред станице полиције су инспектори са гас маскама.

Полиција је одбила окупљене испред зграде Општине, где је био бачен сузавац. Kаменована је станица полиције, а сузавац је бачен и у салу Спортског центра, током дечјег тренинга. 

Из Управе полиције Црне Горе саопштено је да су окупљени грађани, од којих је, како наводе, одређени број био и у алкохолисаном стању, на најгрубљи начин су угрожавали безбедност Владимира Булатовића, осталих грађана као и безбједност полицијских службеника изазивајући нереде. 

Како се додаје у саопштењу, упркос томе што је полиција у више наврата издала наређења и упозорења да се окупљени грађани разиђу, они су наставили са изазивањем инцидената. 

"Припадници полиције су овом приликом засути каменицама и димним бомбама од стране окупљених, након чега је полиција употријебила хемијско средство како би се успоставио стабилан јавни ред и мир", наведено је у саопштењу Управе полиције Црне Горе.

Додаје се да је повређен један полицијски службеник, као и да су оштећене зграде Центра безбедности Будва и Општине Будва.

Данашњи инциденти су наставак вишенедељних превирања у Будви која су кулминирала сменом Марка Царевића и Крста Радовића захваљујући формирању танке већине у Скупштини Општине. 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво