И Грци бурно реаговали када грађани Србије нису могли да пређу границу

Граница између Бугарске и Грчке отворена је за држављане Србије, објавило је Министарство спољних послова Грчке. Тиме су окончане недоумице српских туриста, од којих су неки у понедељак сатима чекали на одобрење из Грчке да пређу границу. Председник Удружења Грка Србије за РТС објашњава зашто је дошло до овог привременог застоја.

Василиос Провлегиос, председник Удружења Грка Србије, истиче да је Србија једина земља ван Европске уније којој је дозвољено да уђе у Грчку. Међутим, постоје протоколи који морају да се прате, нарочито када је нека земља чланица шенгенске зоне.

"Неколико земаља је уложило приговор и питало зашто је држављанима Србије дозвољено да уђу, па је протекао мали период који је направио застој, док је Грчка објаснила зашто је дозволила улазак грађанима Србије и објаснила каква је епидемиолошка ситуација у Србији", рекао је Провлегиос.

Када је то завршено, грађанима је дозвољен улазак преко границе са Бугарском.

На питање како се у Грчкој коментарисао застој на граници, Провлегиос каже да су реакције биле бурне.

"Реаговало се скоро исто као овде, удружење хотелијера је одмах упутил апел премијеру и влади и добили су одговор да се ради на решавању проблема. Све је срећом брзо решено", навео је Провлегиос, истакавши да хотелијери и сви који издају апартмане добрим делом живе од српских туриста.

Напомиње да сви имамо мало искуства са оваквим ситуацијама и да ће грчка влада на основу епидемиолошке ситуације одлучивати како ће поступати.

Не верујем да ће доћи до поновног затварања, закључио је Провлегиос.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво