Митрополија: Литије ће бити мирне и ненасилне

Најављене литије против спорног Закона о слободи вероисповести ће имати карактер какав су имале и пре епидемије – биће мирне и ненасилне, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

МЦП је саопштила да полиција и њен директор Веселин Вељовић, што се Цркве, свештенства, монаштва и верника тиче, могу да буду потпуно растерећени.

Најављене протестне литије ће, како кажу у МЦП, имати карактер какав су имале и пре епидемије - биће мирне и ненасилне.

МЦП поручује да ће само њени учесници бити чврсти и одлучни у одбрани својих верских права, права своје Цркве и својих светиња.

Истичући да је правда и истина на њиховој страни, у саопштењу МЦП објављеном на званичном сату митрополије, констатује се "да је актуелни режим по ко зна који пут политички злоупотребио Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) и искористио као штит директору Управе полиције Веселину Вељовићу".

Вељовић је јуче саопштио да полиција неће дозволити масовна окупљења због претње по здравље људи од коронавируса.

Митрополит Амфилохије најавио је претходно да ће од 14. јуна поново кренути протестне литије против спорног Закона о слободи вероисповести.

Иначе, Црна Гора је већ прогласила крај епидемије на основу званичних резултата Института за јавно здравље, који су показали да у тој земљи 28 дана узастопно нема коронавируса.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво