Црногорска полиција: Нећемо дозволити јавна окупљања којима се крше мере

Директор црногорске полиције Веселин Вељовић саопштио је да полиција неће дозволити јавна окупљања којима се крше мере Националног координационог тијела и да ће процесуирати "свако одговорно лице у случајевима непоштовања закона и угрожавања здравља грађана Црне Горе".

Веселин Вељовић је рекао да црногорска полиција неће обезбеђивати јавна окупљања која нису пријављена у складу са законом.

"Вјерујем да је организатор јавних окупљања свјестан чињенице да је у овом тренутку очување здравља грађана приоритет и да би ова окупљања подстицала тензије и допринијела стварању узнемирења јавности. Подсјећам јавност да се у само једном кластеру са литије коронавирусом инфицирало око 70 особа, што нам говори да су јавна окупљања и даље реална пријетња и ризик по здравље грађана", поручио је Вељовић.

Како је митрополит Амфилохије раније најавио, са литијама ће се наставити 14. јуна.

Отац Гојко Перовић је рекао да ће литије бити организоване уз поштовање свих процедура у вези са јавним окупљањима, као и свих мера здравствене заштите које су се поштовале и на јучерашњем протесту у Подгорици, као и на прослави Дана независности пре десетак дана.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво