Дармановић: Не постоји потреба за алармирањем НАТО- а у вези са неспоразумом са Србијом

Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић рекао је да постоје механизми унутар НАТО-а које би Црна Гора могла да користи ако би се проценило да постоји видно угрожавање безбедности државе.

Срђан Дармановић је, одговарајући на питање новинара, да ли има контакте са НАТО-ом у контексту повремено нарушене безбедносне ситуације и уплитања једне суседне државе у унутрашње ствари Црне Горе, казао да не види да постоји потреба за неким алармирањем у вези са тренутним неспоразумима са Србијом.

"Имамо сталну комуникацију са савезницима разним поводима, не видим да постоји потреба за неким алармирањем у вези са тренутним неспоразумима са Србијом. Вјерујем да ће се политичким путем наћи рјешење за те односе који сада нијесу на најбољем нивоу", казао је Дармановић после састанка са министром спољних и европских послова Хрватске, Горданом Грлићем Радманом.

Дармановић је подсетио да је данас три године од чланства Црне Горе у НАТО и да су бенефити огромни.

"Бенефити су огромни, Црна Гора је данас другачија земља, безбједнија, сигурнија, имамо моћне савезнике, реформисали смо свој систем одбране и безбједности, затим Црна Гора је први пут у историји постала институционално дио западног свијета и породице западних демократија", рекао је Дармановић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво