Марковић: Није тачно да сам наредио хапшење владике Јоаникија

Премијер Црне Горе Душко Марковић рекао је у парламенту да није тачно да је он наредио хапшење епископа будимљанско никшићког Јоаникија и осам свештеника у Никшићу.

"Није тачно да сам наредио, није тачно да сам знао, а тек сам ујутро добио информацију која ми је послата око један послије поноћи", рекао је Душко Марковић одговарајући на питање посланика Горана Даниловића из Уједињене Црне Горе.

Горан Даниловић је питао да ли је Марковић наредио привођење Јоаникија и осам свештеника у Никшићу.

"Који је то начин да се један епископ који није тражио литије и који је позивао на смиривање тензија да се на такав начин понизи? Знам да је то дио бруталне кампање и да предсједник Владе Душко Марковић на то пристаје. Да то уради премијер који је прије године рекао први у ДПС-у након 20 године рекао да треба извршити помирење православног народа. Демантовали су вас одмах из кабинета. Да ли сте размишљали у тишини шта се дешава у Црној Гори и с ким желите да се помирите, са нама или са измаштаним нама", питао је Даниловић.

Марковић је на "премијерском сату" рекао да су незаконита окупљања могла да имају несагледиве последице по здравље становиштва и примарна обавеза је била заштита здравља грађана.

"Предсједник Владе не издаје наређења ко ће бити хапшен, то је посао тужилаштва и других инстутуција. Одакле Вам да сам ја то наредио, то није тачно. За разлику од Ваше тишине, више пута сам непосредно разговарао са митрополитом, бринуо о ономе шта ће се десити под Острогом и каква манипулација може да се деси у Никшићу и имао разумијевање митрополита и био у конкту са њим и након хапшења свештеника. Немојте ме стављати у мрачне одаје", поручио је Марковић.

Он је додао да су припадници полиције "применили законски дозвољена средства, а били су угрожени од насилиних група и појединаца".

Марковић је рекао да је престао да узима за озбиљно Даниловићев приступ политици и питао га где је био претходних месеци и како није био у првим редовима да помогне суграђанима у борби против вируса него одобрава кршење здравствених мера.

Коментаришући одлуку Србије да забрани слетање авиона "Монтенегро ерлајнса" на аеродром "Никола Тесла", премијер Душко Марковић саопштио је претходно да је то одлука Србије коју ће Црна Гора поштовати. 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво