Тужилаштво тражи продужење притвора Вукотићу

Више државно тужилаштво затражило је продужење притвора за још месец дана Јовану Вукотићу, који је у полицијским евиденцијама означен као вођа шкаљарског клана, потврдила је за "Дан" портпарол подгоричког Вишег суда Аида Музуровић.

Вукотић је почетком фебруара ове године изручен црногорским властима, које су га потраживале ради вођења кривичног поступка због тешког убиства у покушају и нелегалног држања оружја.

Вукотића је Црној Гори изручила Србија 8. фебруара, уз максималне мере безбедности, а истог дана је саслушан код вишег тужиоца и судије за истрагу, након чега му је одређен притвор до 30 дана.

Према незваничним сазнањима подгоричког дневника Дан, приликом првог саслушања код тужиоца, он је понудио тужиоцу доказе да није био присутан на месту извршења кривичног дела које му је стављено на терет.

Његови адвокати су раније саопштили да су убеђени да ће се он брзо наћи на слободи јер су поступци против њега фингирани.

Вукотић је након хапшења на територији Турске изручен Србији, где је осуђен на 15 месеци затвора због фалсификовања исправа.

Више државно тужилаштво сумњичи Вукотића да је са Игором Дедовићем, који је убијен 19. јануара ове године, и Милићем Мињом Шаковићем у Котору покушао да убије Милоша Радоњића и Војина Ступара.

Он је осумњичен и да је 2016. године у Котору покушао да убије Тамару Звицер, супругу Радоја Звицера, који слови за једног од вођа супарничког кавачког клана.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво