Сведочење из Загреба који је погодио јак земљотрес: Било је расуло

Главни град Хрватске,Загреб јутрос је у 6.23 погодио снажан земљотрес, јачине 5,3 jeдинице по Рихтеровој скали. Касније су уследили нови потреси тла. Редитељ Дејан Аћимовић за РТС је говорио о томе како је изгледало јутро у Загребу.

"Ово је баш лоше, измерено је 5.5 амплитуде земљотреса. Почело је да тресе јутрос, нама је стан страдао, попуцала је фасада, то је центар града, стара градња из 1896. године. Зграда се није срушила, али је унутра стан у врло лошем стању, све је попуцало, попадали су плафони, а на ауто ми је пало пола зграде. Јутрос смо излетели као мтак, али ми је обитељ добро и то ми је битно", рекао је Дејан Аћимовић.

Да ли се и даље тресе тло?

Да тресло је после пола сата од првог потреса, још јаче, али смо сви ми већ били напољу.

Да ли су се у Загребу организовали, и каква је сада ситуација?

Било је расуло, војска полиција, сви су скочили на ноге, али је град Загреб беспрекоран, градоначелник, војска и полиција, све је одмах организовано. Одмах су обратили пажњу на старе људе које су превезли у болницу. Председник владе одмах је реаговао, као и сви. Све је стављено на располагање, реаговало се у тренутку и брже него што се очекује. Страдало је породилиште, плућна болница, остале болнице, све је одмах евакуисано, КБЦ и Клиника "Ребро", Интензивна, све је страдало, јер је то стара градња.

Да ли има на улици панике, струје, воде?

 То не знам, касније ћемо знати када се све мало смири и када се вратимо кући. Највише је страдао центар града, због старе градње.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво