Мандић: Захвалност Вучићу за подршку СПЦ у Црној Гори

Члан председништва Демократског фронта и председника Нове српске демократије Андрија Мандић поздравио је одлуку председника Србије Александра Вучића да Србија платити све што треба за СПЦ у Црној Гори.

Коментаришући то што је директор Пореске управе Црне Горе рекао да је та институција покренула контролу у свим верским заједницама због дуга који, како тврди, има Митрополија црногорско-приморска, Вучић је рекао да ће Србија платити све што треба за СПЦ у Црној Гори. 

"Јавна подршка председника Вучића, најбољи је одговор онима који су мислили да финансијски униште нашу Цркву. Једнаку захвалност дугујемо и за информацију да је Србија из центара одлучивања у Београду удаљила страну агентуру која је првенствено радила против српског народа и СПЦ у Црној Гори", истакао је Мандић.

Он је истакао и да помесна СПЦ постоји у читавом свету, али да је само тако грубо угрожена у Црној Гори.

"Овде режим измишља њене пореске и финансијске дугове и жели да наводне дугове наплаћује тако што ће отимати њену имовину", указао је Мандић.

Он подсећа и да је Српској кући, коју је Србија финансирала и даривала српском народу у Црној Гори, незаконито спречен повраћај ПДВ, а истовремено су фирме блиске режиму на основу лажних фактура, које никада нису реализоване, добијале повраћај ПДВ-а.

"Српска солидарност која се показује на сваком месту и у свакој прилици је најбоља и најснажнија подршка нашим легитимним захтевима да одбранимо сопствено право на опстанак на простору који су својом жртвом обилежили и очували наши преци", истакао је Мандић, наводи се у саопштењу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво