Комшић о Додиковом позиву на оставку: Нећу се расправљати с његовим бесним глистама

Поводом захтева српског члана председништва Милорада Додика да поднесе оставку, председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да има разумевања са свог колегу у одређеним ситуацијама, али о овоме, каже, неће да расправља.

Комшић је додао како с "дјететом нема проблема које има с Милорадом Додиком".

"Могу имати разумијевања за његова стања, али не могу расправљати с његовим бијесним глистама. То што се њему не свиђа што сам ја у Предсједништву, морат ће да се стрпи још двије године", рекао је Комшић.

Додик сматра да је Комшић изманипулисао Европски суд за људска права и јавност тако што је документ везан за нову суткињу Уставног суда БиХ из Немачке наводно сакрио и доставио одговор без консултација с друга два члана Председништва БиХ, преноси Кликс.

Председавајући је неколико пута казао како је Додик заправо понесен својим интерпретацијама Устава БиХ и закона те да се тако не може радити. Комшић је рекао да је документ о суткињи био доступан.

"Ако неко мисли да је неко овдје наиван и ако мисли да ће кроз интерпретацију Устава и закона доћи до циља, а што не пише ни у Уставу и закону, тај се грдно вара. Ја га разумијем, он долази из дијела БиХ гђе је његова ријеч прва и посљедња. Али он се мора навићи на то да долази на посао и да чита документе. Ако мисли да је нешто урађено против Устава БиХ, нек се обрати том 'мрском' Уставном суду Босне и Херцеговине", рекао је Комшић.

Он је додао, односно поновио ранији став, да је Додик талац својих речи и поступака те да се онда враћа уназад и негира речено.

Комшић је казао и да је Додик данас гласао по свим тачкама дневног реда, али је био само за једну која је усвојена.

"То је тачка око помиловања. Е сад, шта су они закључили у НСРС, да ли учествују или не то је њихова ствар, али је чињеница да је господин Додик дошао на сједницу и одлучивао", закључио је Додик.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво