Додик: Уставни суд је лакрдија правног система

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је да је Уставни суд БиХ "лакрдија правног система". Поновио је да ће тамо где могу да зауставе доношење одлука, то и учинити.

Милорад Додик је након седнице Извршног комитета СНСД-а рекао да је дата подршка одржавању седнице Народне скупштине "на којој ће бити разматрана Информација у вези са антидејтонским деловањем Уставног суда БиХ".

Поручио је да је важно очувати јединство и да је пређена црвена линија деловања.

"Уставни суд БиХ је лакрдија правног система, а спекулативно и манипулативно дјеловање људи који су учествовали у доношењу ове одлуке се издигло изнад права. Они су том одлуком поништили своје раније одлуке. Ово је кривично дјеловање судија Уставног суда које је диктирано из свјетских центара моћи", истакао је Додик.

Поновио је да ће тамо где могу да зауставе доношење одлука, то и учинити.

"А, тамо гдје можемо да одлучујемо да гласамо против. То се данас видјело и у Дому народа. Тако ће бити и у Представничком дому", рекао је Додик.

Уставни суд БиХ је донео одлуку којом се имовина књижи као власништво Босне и Херцеговине, што је, како тврди Додик, "отимачина 94.000 хектара" који припадају Републици Српској. 

На састанку званичника Републике Српске у среду, донета је одлука да представници у институцијама БиХ обуставе рад на одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док не буде усвојен закон о Уставном суду БиХ у чијем саставу не би било страних судија. 

Милорад Додик је јуче поручио да је "Република Српска кренула на пут изласка из БиХ, с којег нема повратка".

У Уставном суду седи девет судија, од којих су троје странци, а по двоје по правилу из редова три народа.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво