Састали се Марковић и Амфилохије, први пут по усвајању спорног закона

Делегације Владе Црне Горе и Митрополије црногорско-приморске, предвођене премијером Душком Марковићем и митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, састале су се у Подгорици први пут после усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Састанак је почео нешто после 11.00 у Вили Горица. Вијести наводе да се после састанка нико није обратио новинарима али да се очекује заједничко саопштење.

Осим премијера Душка Марковића и митрополита Амфилохија, састанку с присуствовали министар правде Зоран Пажин, министар спољних послова Срђан Дармановић, министар културе Александар Богдановић и министар за људска и мањинска права Мехмет Зенка.

На састанку су били и епископ милешевски Атанасије, будимљанско-никшићки Јоаникије, захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, као и два члана Правног савета Митрополије црногорско-приморске Драган Шоц и Владимир Лепосавић.

Душко Марковић је крајем прошлог месеца позвао митрополита црногорско-приморског Амфилохија на дијалог о спорном закону, чијем усвајању се противи Митрополија.

Марковић је у писму Амфилохију навео да је влада спремна да још једном заједнчки сагледа најбоља решења за примену чланова 62, 63 и 64 и да дијалогом и консензусом отклоне сваку дилему и сумњу око коришћења цркава, храмова и манастира, односно њихове будуце намјене.

Закон о слободи веросиповести усвојен је 27. децембра прошле године након хапшења посланика опозиционог Демократског фронта који су се томе противили.

Због неслагања са одредбама закона, у више црногорских градова одржавају се литије четвртком и недељом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво