Белгија изручила Адиса Абаза Босни и Херцеговини

Белгија је изручила Босни и Херцеговини Адиса Абаза, који се повезује са терористичким нападима у Паризу 2015. године. Абаз је изручен по потерници за трговину наркотицима, преноси Аваз.

Држављанин БиХ Адис Абаз, који је прошле године ухапшен у Немачкој због сумње да је набавио оружје терористима који су 2015. године у Паризу убили 131 особу, изручен је јуче Босни и Херцеговини, сазнаје Аваз.

Абазу је данас у Суду БиХ, по потврђивању оптужнице за трговину наркотицима, одржано рочиште према предлогу Тужилаштва за продужење притвора.

Његов адвокат Сенад Крехо потврдио је да је Абаз изручен БиХ јуче поподне, по потерници за трговину наркотицима.

"Он је у Белгији ослобођен свих оптужби да је подржавао терористе и да има везе с продајом наоружања", каже Крехо.

Абаз је у Дрездену ухапшен на основу потернице белгијске полиције, у којој се терети за подржавање терористичке организације, која се доводи у везу с нападима у Паризу.

Њега је тражила и БиХ с обзиром на то да је Интерпол, такође, расписао потерницу за њим, на захтев Суда, али због трговине наркотицима.

Абаз, како су тада објавили медији, био је уско повезан с трговцем оружјем Николасом Грбешом, којег власти у Белгији повезују с нападачима на бриселски аеродром 2016. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар