Перенчевић осуђен на 15 година, Мутинић ослобођен

Жупанијски суд у Загребу изрекао је неправоснажне пресуде припадницима српских снага, Драгану Перенчевићу на 15 година затвора, док је Слободан Мутинић ослобођен одоворности.

Перенчевић је осуђен у одсуству, а Мутинић, којег су Хрватској претходно изручиле САД, је ослобођен одговорности и он ће данас напустити притвор.

Оптужница их је теретила да су у јануару 1992. насилно одвели брачни пар Циндрић из њихове куће у Петрињи до локације у селу Јошавица, где су убијени с више хитаца из ватреног оружја.

Перенчевића оптужница терети и за убиство трочлане породице Крижевић 22/23. децембра 1991. године у тада окупираној Петрињи.

Супружници Ана и Иван Крижевић и њихов син Дамир тада су усмрћени у свом дому из непосредне близине, преноси портал Индекс.

Мутић је на суђењу тврдио да није крив.

Иначе, он је живео у САД од 1999. године, а 2016. је осуђен на две године затвора у америчкој савезној држави Охајо, јер је у имиграцијским документима лагао да није кршио законе и био умешан у геноцид или етничко чишћење.

Након издржавања казне депортован је у Хрватску, а на основу потернице коју је за њим расписала Хрватска због ратног злочина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво