ХДЗ избацује чланове због критиковања странке на друштвеним мрежама

Председништво ХДЗ-а одлучило је да се санкционишу сви чланови странке који у апликацијама Вотсап, Вајбер и групама на Фејсбуку шире мржњу, прете или критикују политику вођења ХДЗ-а и самог председника Андреја Пленковића, а исто се односи и на иступе у јавности.

Андреј Пленковић је на седници Председништва ХДЗ-а у петак отворио расправу о критикама врха странке, али и смеру ХДЗ-а, па се посебно фокусирао на друштвене групе.

Извори из ХДЗ-а рекли су за Вечерњи лист да је најбројнија једна Вотсап група названа "Ускоци и хајдуци" – неформална група људи склоних народњаштву, конзервативизму и хришћанској демократији.

Та је група основана 2016. године, има 235 чланова из целе Хрватске, у којој, како кажу извори Вечерњег листа, можда пет одсто чланова групе спада у Пленковићеве поклонике, док су остали његови велики критичари.

Наводи се да је члан једне од тих група био и Марио Капулица, председник Заједнице утемељитеља ХДЗ-а, због чега се верује да је он Пленковића и упозорио на садржај који се пише и дистрибуира у тим групама.

На састанку Председништва ХДЗ-а истицало се да се Вотсап група односи посебно на загребачки ХДЗ. Сви шефови жупанијских организација одлуком Председништва добили су задатак да санкционишу непослушне чланове који у "групама покрета отпора" нападају Пленковића и његову политику.

Наводно је Пленковић затражио од појединих шефова жупанијских организација да ауторе порука у којима се посебно критикују одлуке највиших званичника странке – избаце из ХДЗ-а.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво