Линта: Лицемерне реакције из Хрватске на откривање спомен-плоче

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је као апсолутно лицемерне реакције хрватских званичника и протесну ноту хрватског Министарства спољних и европских послова, због спомен-плоче генералу Младену Братићу унутар касарне у Новом Саду.

"Генерал Младен Братић, командујући Новосадским корпусом, погинуо је 4. новембра 1991. у борбама за ослобођење Вуковара од хрватских паравојних формација, које су спроводиле терор над Србима", навео је Линта у изјави за јавност.

Подсетио је, поред осталог, да је током пролећа, лета и јесени 1991. године у Вуковару убијено више од 120 Срба.

Линта указује да у Хрватској нико није оптужен, а камоли кажњен за многобројне злочине над Србима у Вуковару.

"Крајње је време да Тужилаштво за ратне злочине подигне оптужнице против свих оних лица који су наредили, организовали и починили бруталне ратне злочине над српским цивилима у Вуковару", навео је Линта, који сматра да Министарство спољних послова треба да тражи од Хрватске да се у Вуковару подигне спомен-плоча невино страдалим Србима.

Хрватско министарство иностраних и европских послова упутило је јуче дипломатску ноту Амбасади Србије у Загребу којом је изразило најоштрији протест због откривања спомен-плоче генералу Младену Братићу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво