Истрага против британских војника због дивљања у Задру

Покренута је истрага о инцидентима у Задру у којима су прошле недеље учествовали британски војници, кажу у амбасади те земље у Загребу.

Стотинак британских војника је на одмор у Задар дошло из Удбине, где су учествовали на међународној војној вежби с другим припадницима НАТО снага.

Од прошлог понедељка учествовали су у двадесетак јавних изгреда, уринирајући по улици, дивљајући у кафићима, не плаћајући рачуне, набацујући се девојкама и вулгарно се понашајући, нарушавали су јавни ред и мир. Њих пет је на Прекршајном суду у Задру добило новчане казне.

"Британска војска поставља највише стандарде понашања и очекује од својих припадника да се тих стандарда придржавају у сваком тренутку. Свјесни смо медијских извјештаја у којима се спомињу инциденти из Задра. У вези с тим подузета је истрага", наводи се у одговору који је Слободна Далмација.

Истрага ће морати да буде проширена и на нове инциденте које је у међувремену регистровал задарска полиција, али и оне које су грађани пријавили.

Један од таквих инцидената, према ријечима, догодио се прошлог викенда.

"Четири примјетно пијана или можда дрогирана војника упала су у двориште једне приватне куће у Петрчанима. У том тренутку у дворишту се налазио трогодишњи дјечак, син власника куће. Један од војника пришао је дјетету и покушао га дохватити. У том тренутку на њега је насрнуо дјететов отац и задао војнику неколико снажних удараца. Након очева напада четворица британских војника удаљила су се из дворишта у непознатом смјеру", испричао је председника Месног одбора Петрчане Велибор Чубрић.

Задарска полиција примила и пријаву тројице 19-годишњака које је у ноћи с четвртка на петак (26. на 27. јун) напала група пијаних британских војника и нанела им лакше телесне повреде.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво