Македонски пасош прешao преко грчке границе

Грчка гранична полиција почела је да прихвата пасоше македонских грађана. На улазу и излазу из Грчке ставља се печат на путне исправе на којима на македонском, енглеском и француском језику пише – "пасош у власништву Републике Северне Македоније".

Лист који је до сада био намењен држављанима Северне Македонија који су улазили на територију Грчке више није у употреби, јавља МИА.

Ова мера ступила је на снагу пошто је Министарство спољних послова Грчке послало циркуларни допис грчким институцијама, у коме се наводи да је у складу с Преспанским споразумом ново име северног суседа Република Северна Македонија, скраћено Северна Македонија, и да се оно употребљава у званичној комуникацији грчких институција на билатералном и међународном нивоу.

Грађани Северне Македоније до сада су улазили и напуштали грчку територију с посебним листом на коме је грчка полиција стављала печат јер није признавала уставно име државе "Република Македонија", које је стајало на пасошима македонских држављана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво