Теодоракис: Актуелна грчка власт постала слепи орган НАТО-а

Познати грчки композитор Микис Теодоракис оценио је да се актуелна влада у Грчкој претворила у слепи орган НАТО-а, да не представља грчки народ и да зато није расписала референдум о Преспанском споразуму с Македонијом, преноси македонска ТВ "Телма".

Микис Теодоракис је у тексту за грчки лист Та неа написао да је актуелни амбасадор САД у Грчкој Џефри Пајат успео да направи неред у земљи и да подели један народ само како би "ставио Скопље у НАТО".

"Ово је свакако само један детаљ од велике мапе НАТО-а с познатим агресивним циљевима, али и главном циљу у овом периоду – Русија. Посебно због специфичности турске политике, велика тежина планова НАТО-а пребацују се нашу земљу са безусловном сагласношћу грчке владе", рекао је Теодоракис.

Грчки композитор је додао да га забрињава што је грчка влада прекинула да се бави проблемом број један – економијом, и посветила се само "скопском питању".

"По наређењу америчког амбасадора у Грчкој, Скопље на било који начин жели да се призна под именом који садржи реч Македонија, а у циљу да би дуга рука НАТО-а пригрлила Скопље, с мат потезом, на шаховској табли агресивних припрема и да га претвори у додатну базу тамних НАТО планова", пише Теодоракис.

Закључује да војне базе НАТО-а у Грчкој и на Балкану не служе интересима народа, већ странцима и то требају да имају у виду они који ће се на следећим изборима борити за власт.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво