Додик: Комшић се мало преиграо

Актуелни председник Републике Српске и изабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је Жељку Комшићу, будућем колеги трочланог колективног шефа државе, да се мало преиграо јер још није ни ступио на дужност а већ је, каже, успео да БиХ завади са Хрватском и Србијом.

Хрватски портал Данас то је протумачио да је Додик већ стао у одбрану Хрватске тако што је очитао буквицу Комшићу.

Комшић је, наиме, у само неколико дана након општих избора, који су у БиХ одржани 7. октобра, успео да узбурка духове својим изјавама.

Најпре најавом да ће БиХ тужити Хрватску због градње Пељешачког моста, а потом и тврдњом да је за њега Косово независна држава коју би БиХ требало да призна.

Коментаришући те изјаве, Додик је рекао, наводи Данас, да се Комшић "мало преиграо и уживео у улогу политичког месије који суседним државама дели лекције како треба да се понашају".

За Комшића је Додик рекао да је персонификација "политичког авантуризма која неће допринети сарадњи, а БиХ ће гурнути у још већи понор".

"Авантуризам је кад Комшић, након честитке и позива на сарадњу, коју је добио од председника Србије Александра Вучића, одговори да је Косово за њега независна држава. Ако претње, увреде и ароганција коју сада Комшић просипа по региону буду стил његове политике и у Председништву БиХ, бојим се да то неће водити никуда и биће врло тешко обезбедити комуникацију с окружењем", указао је Додик.

Иначе, избором Комшића за хрватског члана Председништва БиХ још се не мири ни званични Загреб, ни Хрвати у БиХ, а у три херцеговачке општине, поручили су му градоначелници, није добродошао.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво