Штрбац: "Игра" са исплатом штете породицама српских жртава

Председник документационог центра "Веритас" Саво Штрбац наводи да Хрватска наставља игру у вези са исплатом нематеријалне штете породицама српских жртава, тако што свесно одуговлачи са исплатама и мења њихов основ, како би ослободила одговорности припаднике хрватске војске и полиције који су починили злочине.

Коментаришући информацију да је Општински суд у Шибенику пресудио да Душанки Мандић буде исплаћено 17.791 евра због убиства оца Мирка Покрајца (84) у селу Варивода, Саво Штрбац је рекао да претпоставља да је као основ исплате наведено да је "хрватска држава одговорна за терористичка дела и акте", што, додаје, значи да их је могао починити било ко и из било које друге државе, преноси РТРС.

Према његовим речима, то исто је сугерисано и у једном другом поступку, у коме је за двоструко убиство исплаћена одштета од око 70.000 евра.

Како је оценио, Хрватска на тај начин, као и мењањем основе исплате, штити сваког свог грађанина, јер, како примећује, не може да негира чињеницу да су Срби у Вариводама убијени 28. септембра 1995. године, готово два месеца након "Олује", додајући да је снимак убијених српских цивила обишао свет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво