Вијести: Србија неће правнике из Црне Горе

Србија више од годину дана не нострификује дипломе правних факултета онима који су их стекли у Црној Гори уколико желе да се запосле у Србији, објавиле су подгоричке "Вијести".

Према наводима Вијести, Србија идентичну праксу има и према осталим државама у окружењу, уколико је сврха захтева за нострификацију запошљавање.

Лист наводи да је за сада за нострификацију из Црне Горе у Србији на чекању око 200 правника.

Црна Гора годишње нострификује у просеку око 2.000 диплома.

Министарство просвете Црне Горе затражило је образложење од Центра за информисање о признању иностраних школских исправа за сврху запошљавања у Србији (ЕНИЦ центар), наводе Вијести.

Црногорски министар Дамир Шеховић обратиће се министру просвете Србије Младену Шарчевићу како би се нашао начин да се заштити интерес црногорских студената, потврђено је Вијестима.

Већи део образовних исправа које Црна Гора потврђује, долази са установа у Србији, чак и из оних које, попут Интернационалног универзитета у Новом Пазару, немају акредитације за програме у Србији, а раде на основу лиценце из 2005. године.

Из Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије нису одговорили на питања Вијести колико диплома правних факултета из Црне Горе у последње две године чека на нострификацију.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво