Дураковић: Обезбедити законитост у раду ОИК-а

Актуелни начелник Сребрениће Ћамил Дураковић позива на смиривање тензија и омогућавање рада ОИК-у да обавља свој посао.

Ћамил Дураковић тврди да је деловање полиције РС-а у Општини Сребреница "креирање ситуације која онемогућава рад ОИК-у".

Медији су јавили претходно да је ОИК прекинуо рад због наводног притиска.

"Мислим да ове ствари треба да престану и да не треба стварати стање које је хаотично јер оно није и не треба да буде хаотично. Све што треба урадити јесте обезбеђивање законитости у раду ОИК како би свој посао завршили до краја", рекао је Дураковић за портал Кликс.

Он је додао да нема никакве потребе да се стање чини оваквим каквим јесте и да се грађанима Сребренице улива нервоза с обзиром на то да су они већ "напети од избора до данас".

"Грађани који су пореклом из Сребренице, дакле они који живе у Сребреници, а и ван ње се брину. Мислим да нема потребе за тим. Посебно нико нема потребе да буде у страху. Доста порука добијам од људи који су у страху и који сматрају да ће се десити најгоре. Мислим да неће и да треба остати мирни и достојанствени те сачекати да се агонија око избора заврши", рекао је Дураковић.

Тензије код Бошњака су наводно подигнуте након што су Јединице за специјалну подршку Центра јавне безбедности Бијељина дошли су у зграду Општине Сребреница са намером да чувају изборни материјал.

До тога је дошло, како је саопштено из ЦЈБ Бијељина након што су делови изборног материјала нађени на улици.

Председник Опшинске изборне комисије Сребреница Нермин Аливуковић тврди да полиција РС-а држи под контролом изборни материјал, али, како је навео, и генерално изборни процес у овој опстини.

Из Дирекције за координацију полицијских тела БиХ, односно из Оперативног штаба за обезбеђивање локалних избора тврде да полиција РС-а делује превентивно те да нема никакве надлежности у погледу приласка гласачком материјалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво