Читај ми!

Мађарска планира више хиљада полицајаца на граници са Србијом

Мађарска Влада ће штитити своје границе техничким, људским и правним капацитетима, каже Јанош Лазар, водећи министар у кабинету председника Владе Мађарске.

Јанош Лазар је, на конференцији за новинаре у Будимпешти, рекао да је Влада данас разматрала извештаје министара унутрашњих послова и одбране у вези са изградњом ограде на мађарско-српској граници, јавља дописник РТС-а.

Како је речено, прва линија ограде са бодљикавом жицом ће бити готова до 31. августа, док се истовремено гради и 3,5 метара висока друга ограда иза оне прве.

Такође, дуж ограде ће патролирати више хиљада полицајаца који ће штитити ограду и спречавати илегалне преласке границе. Јединице граничара ће, како је рекао, бити успостављене унутар полицијских снага.

"Влада је затражила од владајућих странака у парламенту да до почетка септембра закажу ванредну седницу парлмента на којој ће бити промењен Кривични закон. По том предлогу ће илегалан прелазак границе и оштећење ограде бити третирани као кривично дело, уместо прекршаја, а биће пооштрене санкције према кријумчарима људи", рекао је Лазар.

Додао је да ће кампањом у транзитним земљама бити поручено илегалним мигрантима да не вреди да крећу ка Мађарској, а кријумчарима људима да се не исплати да воде илегалце том рутом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво