Читај ми!

Македонска полиција разбила мафијашку базу у селу Ваксинце

Више од 120 илегалних миграната откривено у селу Ваксинце код Куманова. Полицијска акција уследила свега неколико дана пошто је британски "Канал 4" објавио причу о отетим мигрантима, које у том селу држи албанска мафија. Међу ухапшенима и један убица.

Акција македонских специјалаца почела је у зору и била усмерена на куће у којима је банда названа "Али Баба" држала мигранте, који су били отимани на македонско-грчкој граници.

"Акција је завршена, откривено је 128 илегалних миграната", саопштила је македонска полиција.

Полиција је упала у пет од укупно 11 кућа у Ваксинцу и пронашла 128 миграната. Током акције ухапшена је и једна особа за којом је издата потерница због убиства, а заплењено је оружје и други предмети, саопштила је македонска полиција.

Из изјава које су дали мигранти, још увек није јасно како су доспели у Ваксинце, али су власници издавали објекте по цени од око 1.500 евра месечно. Уз то, боравак у тим кућама, без спавања, коштао је између пет и дест евра дневно.

Кривичне пријаве поднесене су против четворице власника тих објеката.

Британски Канал 4 објавио је за викенд причу о операцији албанске мафије у селу Ваксинце, које је, током сукоба 2001. године, било база Ослободилачке националне армије.

Наводи се и да је из тог села немогуће побећи, јер око куће 24 сата кружи патрола наоружаних мушкараца. На једном видео-снимку који је доспео у јавност види се како чувари туку мигранте. Сви отмичари су наоружани ножевима, неки чак и мачетама.

Једини излаз из куће било је плаћање откупа од 500 до 1.000 евра. Од Сиријаца се тражило највише пара јер су мафијаши сматрали да су они најбогатији. Тек након исплате, могу пешице да крену ка граници са Србијом.

Мештани у Ваксинцу уморни су од оваквих догађаја, пише Канал 4, подсећајући на недавне догађаје у Куманову, када је у обрачуну терориста и македонске полиције страдало 18 људи.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво