Бугарска покушава да ограничи број миграната

Бугарска ће покушати да ограничи број миграната које мора да прими у складу са планом ЕУ о релокацији око 40.000 људи који су стигли у Италију, Грчку и друге чланице Уније, саопштила је Влада у Софији.

На предлог Европске комисије, ЕУ треба да прими и додатних 20.000 избеглица ЕУ и да их прерасподели унутар земаља чланица. Очекује се да Немачка и Француска приме око 40 одсто мигрантата док би Бугарска, као најсиромашнија чланица, требало да прими 572 мигранта који се већ налазе у Италији и Грчкој и додатних 200 избеглица, преноси Танјуг.

"Бугарска ће инсистирати на томе да квоте за мигранте буду знатно мање за земље попут Бугарске које имају спољну границу ЕУ и које су под снажним притиском миграције", навела је бугарска влада у саопштењу, преноси Ројтерс.

Прилив избеглица у Бугарску, првенствено из Сирије и северне Африке преко границе са Турском, повећан је за 60 одсто у првом кварталу ове године у односу на исти период пре годину дана и износи око 3.200 људи, навела је државна агенција за избеглице.

У покушају да ограничи илегалне преласке на своју територију, Бугарска је изградила ограду дуж границе са Турском.

Планови ЕУ о релоцирању миграната изазвали су забринутост и у Француској и Немачкој, Британија је рекла да неће учествовати, а неке источне чланице су га назвале "добровољним планом".

Министри унутрашњих послова ЕУ ће о њему разговарати 15. и 16. јуна.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво